No results were found

The page you requested could not be found. Try refining your search or use the navigation above to locate the post.

VETENSKAPSFESTIVALEN PÅ AEROSEUM

Välkommen till Vetenskapsfestivalen på Aeroseum! 

Vetenskapsfestivalen har sedan 1997 skapat mötesplatser där kunskap, inspiration och nya perspektiv möts. Varje år kommer det cirka 70 000 besökare till festivalen vilket gör vetenskapsfestivalen till ett av Europas mest ledande populärvetenskapliga evenemang. Drygt 200 av besökarna, som kommer under de två veckorna som festivalen pågår, deltar i någon av Aeroseums två programpunkter.

Årets tema för vetenskapsfestivalen är vågor. Aeroseum deltar med två program, workshopen “Ljudvågor i tal och musik” för årskurs 4-6 och aktiviteten “Sikta mot stjärnorna” för förskoleklasser. Programmen är framtagna av våra pedagoger Britt Odeberg och Mattias Isaksson tillsammans med Tina Dejby, ansvarig för den publika divisionen.

Inom den digitala workshopen “Ljudvågor i tal och musik” kommer Britt Odeberg med kollegor att visa en kort film om hur ljudvågor uppstår i luften och hur man får fram olika toner. Efter filmen kommer eleverna att få testa på att bygga ihop ett enkelt stränginstrument av små lådor och gummisnoddar i olika längder och tjocklekar. Förutom skolor från Sverige, kommer också elever från Åland och svenska skolan i Palma de Mallorca att vara med digitalt. 

“Sikta mot stjärnorna” är en aktivitet på plats i Aeroseum, där eleverna tillsammans med Mattias Isaksson får kliva in i planetariet och lyssna på kanske världens äldsta saga, som utspelar sig bland stjärnorna. De kommer även att få titta på stjärnhimlen inne i planetariet och tillsammans leta upp Karlavagnens stjärnor som de sedan ska få måla en egen tolkning av vad Karlavagnen föreställer.