Välkommen till Aeroseum som Flygande Gäst

Aeroseum är ett flygupplevelsecenter i en f.d. berghangar från Kalla kriget! Inne i bergrummet, 27 meter under berget, finns en 22 000 m2 stor utställning. Där hittar du militära och civila flygplan och helikoptrar, flera av dem luftvärdiga! Du hittar också många spännande utställningar med olika teman, som ”Kalla kriget”, ”Polisflyget”, ”Stasi” m.fl. Har du tröttnat på ditt eget plan kan du flyga olika simulatorer nere i berget, från Piper Comanche och Viggen till Airbus 300!

Aeroseum är en helt unik anläggning, utan motsvarighet i Europa! En sak som är unikt med Aeroseum är att du parkerar ditt flygplan, bokstavligen, utanför dörren! Det är promenadavstånd från Aeroseumplattan till entrén in i berget.

Om du tycker att en dag på Aeroseum inte räcker till för alla upplevelser, är du välkommen att övernatta i vårt vandrarhem.

För att få besöka Säve flygplats och Aeroseum krävs PPR (031-55 23 10) och du skall ange att din landning avser ett besök på Aeroseum, bl.a. för att få rätt taxiinstruktion. Landningsavgift är 200 SEK (inkl. moms) vid besök på Aeroseum och den betalar du i kassan på Aeroseum, tillsammans med övriga betalningar som hör ihop med besöket.På Aeroseumplattan parkerar du gratis vid dagsbesök, i mån av tillgång! Vid besök som inkluderar övernattning på Aeroseums vandrarhem kostar parkeringen 50 SEK.

Priser och öppettider på Aeroseum hittar du här och priser på boende hittar du här. Tankning sker vid tankanläggningen på plattan väster om bana 01/19. Kontakta Säve flygplats, ESGP. Information om ESGP i AIP SUP hittar du här.  På Säve flygplats finns tillgång till flygservice. Om något krånglar på ditt plan, kontaktar du flygmekaniker Troels Hansen (mobil 0735‑03 79 07).

För mer information och bokning vänligen kontakta oss på info@aeroseum.se eller 031-558300.

Välkommen till oss på Aeroseum, som Flygande Gäst!

karta som pdf